Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány

Virtuális séta egy mentőautóban

Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány

Legyen Ön is életmentő!

Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány

Mentőmunka a valóságban

Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány

Drog, Disco, Halál - Bemutató Mindszenten (képgaléria)

Hírek

adomany-surgossegi-taska-oxystabil-alfold-ambulanceA Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány mentéstechnikai eszközöket kapott az Alföld Ambulance Kft. jóvoltából. Az egyik adomány, egy sürgősségi mentőtáska, a most folyó gyűjtésünkhöz kapcsolódik. Alapítványunk egy légúti életmentő szett beszerzésén dolgozik, ehhez kéri a lakosok és a vállalkozások segítségét. Az életmentő szett tárolásához, szállításához szükséges táska ezennel megvan. Másik adományuk egy végtagrögzítő sínt, mely a lábat ért sérülés esetére biztosít megfelelő pozicionálást. Ez az eszköz hamarosan egy hódmezővásárhelyi mentőautóba fog kerülni.
Ezúton köszönjük az Alföld Ambulance Kft. tulajdonosainak a támogatásukat!

A Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány, a hódmezővásárhelyi mentőállomás részére szeretnénk vásárolni egy úgynevezett Légúti életmentő szettet. Kérjük, segítsen! Támogassa alapítványunkat! A csomag a legmodernebb felszereléseket tartalmazza a sikeres légúti életmentéshez. Ez a szett a fulladás elhárítására, a légzési akadályok megszüntetésére szolgál. Egy táskába foglalja össze a légút feltárásához szükséges helyszíni műtéti gégemetszés eszközeit, a mély légutak elzáródását felszabadító gépi berendezéseket és a szabad légutat biztosító intubációs eszközöket. A táska egyaránt tartalmazza a csecsemő, gyermek és felnőtt ellátásához szükséges eszközöket.
A teljes egységcsomag ára megközelítőleg: 1.200.000 Ft

eletmento-alapitvany-hodmezovasarhely-adomanygyujtes-1

Május 1.-én megrendezésre kerülő Mentők Napján remek szórakozást ajánlunk a gyerekeknek. Az Ugri-Bugri játszóház kitelepül a Kossuth térre, ahol egy kétszintes biztonságos játszótéren kedvükre szaladgálhatnak, miután már megnézték az érdekes mentőautókat, tűzoltóautókat és katonai mentőket. Vetélkedőinken résztvevő gyerekek között 75 darab játék ajándéktárgy lesz szétosztva.
A szülők, nagyszülők sem fognak unatkozni, ha eljönnek, mert Bessenyei Ferenc Művelődési központban megismerkedhetnek a Mentőszolgálat történetével. A budapesti Kresz Géza Mentőmúzeum tárlatát tekinthetik meg. Valamint a múzeum a Kossuth téren korhű bemutatót tart egy 60-as években használt Rohamkocsival, korhű eszközökkel és ruházattal. Továbbá testközelben láthatnak közúti baleset, beszorult sérült roncsból kimentését, élethű sebeket, művért, és olyan hasznos információkat kaphatnak, melyek adott helyzetben életmentőek lehetnek!
Mindenkit Szeretettel vár a Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat hódmezővásárhelyi dolgozói.

Programkínálatunk (klikk a plakátra!):

mentők-napja2-eletmento-alapitvany

Nagyszabású programsorozat május 1.-én,  Hódmezővásárhelyen a  Kossututh téren! Ez a nap az életmentésről szól! Érdekes bemutatók, műsorok mindenkinek.

mentők-napja2-eletmento-alapitvany

Az elmúlt napok időjárás változásának köszönhetően, jelentősen megnőtt az utakon a kétkerekű járművek forgalma a város útjain. Sajnos, ezzel egyenes arányban megnövekedett a balesetek száma is. A héten már volt egy tragédiával végződött motoros baleset.

Ma ismét történt egy ütközéses baleset, melynek mindkét elszenvedője kétkerekű járművet használt. Kerékpáros hajtott ki, a védett úton közlekedő motorkerékpáros elé. Részletes képes beszámoló olvasható a promenad.hu portalon a balesetről.

Láthatóan a közlekedők nincsenek felkészülve a járműforgalom változására. A motorosok és kerékpárosok fokozottan figyeljenek, mivel ezekkel a járművekkel sokkal kevésbé védettek egy esetleges baleset bekövetkezésekor. Rendkívül fontos a megfelelő védőeszközök használata. Nem ciki kerékpározáshoz sem felvenni a fejvédő sisakot. Az agy az a szerv, ami legkevésbé viseli a traumákat. 

Vigyázzunk egymásra! Mindenkinek kellemes, balesetmentes közlekedést kívánok!

eletmento-alapitvany-nyiltnap

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezésre kerül a hódmezővásárhelyi Mentőszolgálatot bemutató nyíltnap. Azonban a megszokottól eltérően a szervezést a Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány bonyolítja le, mely a helyi Mentőállomás támogató alapítványa.

Mi az alapítványban tevékenykedők, valamint a mentődolgozókkal együttesen arra törekszünk, hogy egy igazán érdekes és színvonalas programsorozat alakuljon ki. Legfontosabb szempont a műsor összeállításánál, hogy a lakosság igényeit figyelembe vegyük. Azt szeretnénk, ha minden korosztály számára érdekes és igen hasznos ismereteket adhatnánk át. Szeretnénk, ha ötleteitek, érdeklődéseitek alapján készíthetnénk el a programokat.

Válasszátok ki az alábbi témák közül azokat, amikről szívesen meghallgatnátok egy interaktív előadást, vagy egy, a témában készült szimulációs mentési bemutatót! Több témára is leadható a szavazat. 24 óra elteltével újra szavazhatsz!

 

Mely témák legyenek a nyílt napon?
  • Kapott szavazat: (0%)
  • Kapott szavazat: (0%)
  • Kapott szavazat: (0%)
  • Kapott szavazat: (0%)
  • Kapott szavazat: (0%)
Szavazatok száma:
Első szavazás:
Utolsó szavazás:
 
Powered by Sexy Polling
 

eletmento-alapitvany-nyiltnap-1

eletmento-alapitvany-nyiltnap-2

eletmento-alapitvany-nyiltnap-3

 

A programsorozat bemutatásának pontos ideje még szervezés alatt. Annyi biztos, hogy május elején lesz megtekinthető. Készüljetek, mert igazán nagy buli lesz! Gyerek, felnőtt, nyugdíjas, mindenki talál érdekes látnivalót. Jöjjenek el azok, akik csak keveset tudnak a mentők munkájáról, csak filmekben láttak mentőautó felszereléseket, de az se maradjon otthon, aki már személyesen átélt olyan szorult helyzetet, mikor mentőellátásra volt szüksége. Most egy laza napot tartunk, és nem mellesleg a szórakozáson túl, olyan hasznos információkkal szolgálunk, ami bármikor jól jöhet családi körben. Előadásaink, gyakorlati bemutatókon, olyan szituációkat modellezünk, amivel sokszor találkozunk mentésellátási helyszíneken. Az itt szerzet elsősegély ismeretekkel rendkívül sokat tehettek a mentő kiérkezéséig. A hirtelen rosszullétek, háztartási balesetek rendszerint családi körben történnek, ezért nagyon fontosak azok a gyakorlati ismeretek, egyszerű gyors technikák, amivel megadjuk az esély szerettünknek a túlélésre. A Mentők Napja 2014 programjainak alakulásáról és a pontos dátumról hirdetmények lesznek láthatóak.

Megosztás

 

© Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány

Segítsen, hogy segíthessünk!