A Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány az alábbi célból jött létre:

Elsődleges cél, a mentés hatékonyságának növelése, minden olyan beruházás, szakdolgozók oktatása és továbbképzése, laikusok preventív felvilágosítása és cselekvő elsősegélynyújtókká képzése, melynek hatására az emberi élet megmentése, egészségének megőrzése sikeresebbé tehető.

• Korszerű Mentéstechnikai eszközök beszerzése és a már mentésben használtak korszerűsítése, mentőgépjárművek biztonságtechnikai megoldásokkal való felszerelése, és mindezek fertőtlenítésének tisztán tartásának a modernizálása.
  • A mentő munkahely, minden olyan körülményeinek javítása, mely csökkenti a mentésben résztvevők fizikai és mentális terheltségét, segíti készültségi stressz feloldását.
  • Elsősegélynyújtó kurzusok tartásá, minél szélesebb társadalmi körben, kifejezetten a veszélyhelyzetek korai felismerésére, lehetőség szerinti elkerülésére.
  • Preventív, egészségmegőrző, és mentalhigiéniás oktatások, kifejezetten azon célcsoportok részére, mely a mentőmunka jelentős hányadát adják. Kiemelt figyelemmel a fogyatékkal élőkre, a szociokulturális hátránnyal rendelkező romákra, az alkoholistákra, és drogfüggőkre, a mélyszegénységben élőkre.Az Alapítvány ilyenképpen kívánja a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációját elősegíteni, melynek hatására, várhatóan csökken az egészségügyi ellátórendszerre szorulásuk.

Az Alapítvány működtetését a megválasztott KURATÓRIUM végzi, és az Alapítói Okiratba foglaltak szerint, az alapítványi célok megvalósitása érdekében végzi adományozói, adminisztrációs és szakmai munkáját.

Alapítvány székhelye:  6800 Hódmezővásárhely, Csengettyű köz 8. 3/7.
Adószám: 18409136-1-06
Számlaszám: 10300002-10588363-49020010

Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány Kuratóriuma:

Angyal Zsolt  Kuratóriumi Elnök
  Demeter Sándor Kuratóriumi Tag (Hódmezővásárhelyi Mentőállomás Vezető)
  Bitó Norbert Kuratóriumi Tag
  Gál Mihály Kuratóriumi Tag