Megkezdte működését a Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány, melynek elsődleges célja a mentés fejlesztése, hatékonyságának növelése, minden olyan beruházás, szakdolgozók oktatása és továbbképzése, laikusok preventív felvilágosítása és cselekvő elsősegélynyújtókká képzése, melyeknek hatására az emberi élet megmentése, egészségének megőrzése sikeresebbé tehető.

Alapítványi együttműködés az életmentés érdekébenRendkívül fontos a szoros együttműködés az Országos Mentőszolgálattal. A Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány ezért Kezdeményezte a Mentőszolgálat Főigazgatósága felé az Együttműködési Megállapodás megkötését. Az Alapítvány feladata a Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent, Székkutas, Kútvölgy, Erzsébet, Szikáncs, Kopáncs mentési terület betegellátásának minél jobb színvonalra fejlesztése. A Kuratórium tagsága azon munkálkodik, hogy megteremtse a forrást, egy igazán minőségi gyógyítás kialakításához.
Mindehhez azonban, Önnek is életmentővé kell válni!

Kérjük a segítségét, hogy itt a mi közvetlen életterünkben, Önmagunk és családunk a legnagyobb biztonságban tudhassuk. Az egészségünk a legfontosabb vagyonunk, melyet birtokolhatunk. Ez azonban csak akkor értékelődik fel, ha elveszítjük.

A mentők minden nap dolgoznak, nincs ünnepi nyitvatartás, nincs záróra. Akinek az egészségével hirtelen gond adódik, az bizton számíthat a Mentőszolgálatra!